Als kinderen zich bij Z&PV de Veene aanmelden komen ze in eerste instantie in de recreatieve groepen terecht, te weten: het Sterrenplan (1 en 2) en de basisgroep. Na deze groepen kunnen de kinderen kiezen voor waterpolo of zwemmen of beide.

Naast deze jongste groepen is er binnen Z&PV de Veene ook de mogelijkheid om als oudere zwemmer, recreatief te trainen.

Dat wil zeggen, onder begeleiding uw baantjes zwemmen zonder dat u wedstrijden zwemt. Ook de oudere zwemmers zijn van harte welkom bij de Veene.

Wij hebben hiervoor 3 groepen, te weten;

  • A3 – Selectie – jeugd
  • Masters – volwassenen actief met zwemverleden
  • Trimzwemmen – volwassenen recreatief

Ook hier geldt natuurlijk, dat u de eerste maand op proef mee kunt zwemmen.

Deze groepen kunnen wel 1 x per jaar meedoen met de clubkampioenschappen, aangezien met deze wedstrijden, alle zwemmende en polospelende leden mee kunnen doen.

Wedstrijden

Z&PV de Veene organiseert 3 x per jaar voor haar jongste zwemmers een recreatieve wedstrijd. Kinderen die nog maar net zijn begonnen in het Sterrenplan kunnen hier reeds aan deelnemen en hoeven niet in het bezit te zijn van een startnummer van de KNZB. Tijdens deze wedstrijden, die zowel in Almelo als in Wierden gehouden worden, wordt extra veel aandacht gegeven aan de inhoud van een zwemwedstrijd.

  • Wie zijn al die mensen in die witte kleren? En waarom zijn het er zoveel?
  • Waar blijven al die briefjes met de tijden die ik heb gezwommen?

Veel vragen die beantwoord worden tijdens deze recreatieve wedstrijden.

De vrijwilligers die bij deze wedstrijden assisteren zijn allemaal ouders van kinderen die al actief in de zwemsport zitten. Voor veel van de vrijwilligers zijn dit dan ook de leukste wedstrijden van het jaar.