Naar aanleiding van de persconferentie van 3 november 2021, heeft het kabinet nieuwe maatregelen ingesteld waar onze zwembaden zich ook aan moeten houden. Met ingang van zaterdag 6 november 2021 zijn zwemmers en bezoekers vanaf 18 jaar en ouder verplicht om een geldig coronabewijs én ID bewijs te laten zien bij binnenkomst in het zwembad. Alle bezoekers vanaf 18 jaar kunnen worden gecontroleerd.

Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Onder de basisregels wordt verstaan:

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op.

Extra regels:

 • Douches en kleedkamers zijn open. Ook andere faciliteiten, zoals sauna etc. mogen open zijn.
 • Zwemmers en andere bezoekers kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens een bezoek aan de badinrichting bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
 • Wedstrijden zijn toegestaan.
 • Publiek is toegestaan, ook bij wedstrijden, leszwemmen en diplomazwemmen, daarbij geldt een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar.

Wij hopen dat iedereen veilig en gezond kan blijven sporten en wij zien jullie graag in het zwembad.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur.

Categorieën: algemeennieuwsbrief