Afgelopen weekend waren de Nederlands Jeugd- en Junioren kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Hierbij werd door de drie aanwezige zwemmers van de Veene een uitstekende prestatie geleverd. De hoofdrol voor Rolf ter Keurs die met maar liefst met 5 medailles huiswaarts keerde.

Het lukte Rolf om zowel op de 100 rug, de 50 vrij als op het koningsnummer de 100 vrij Nederlands kampioen te worden. Deze medailles werden aangevuld met zilver op de 200 rug en brons op de 200 vrij. Dit leverde hem ook nog een fraaie 2de plaats op in het Arena klassement van zijn leeftijdscategorie.

Ook Ivo en Kieran zwommen op het NJJK. Beide zwemmers hadden zich geplaatst voor de 50m schoolslag. Kieran benaderde zijn PR en zwom opnieuw onder de NJJK limiet. Ivo zwom een nieuw persoonlijk record. Wij feliciteren alle heren met de behaalde resultaten!!!

Tevens werd er in hetzelfde weekend gezwommen in Hengelo voor de Overijsselse B-kampioenschappen. Met een klein ploegje zwemmers werden hier toch nog 7 medailles gewonnen. Nova, Iris, Tamar en Danique wonnen niet alleen individuele medailles ook werden zij 2de in de 4x100m vrije slag estafette. Allen gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

Tenslotte werd er door onze studenten nog gezwommen in Enschede voor de laatste ronde van de Nederlands studenten zwemcompetitie. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat er ook bij hen een topprestatie is geleverd.

Categorieën: zwemmen