Afgelopen weekend heeft Z&PV de Veene met een ploeg van 20 zwemmers meegedaan aan een sterk bezette internationale wedstrijd in het Duitse Hamm. Aan deze wedstrijd deden ruim 600 zwemmers mee van 47 clubs uit 9 verschillende landen, waaronder Rusland, Roemenië, Finland, Hongarije, Italië en Zwitserland. In dit sterke deelnemersveld hebben de zwemmers van de Veene zich goed gehandhaafd en een groot aantal medailles behaald.

Verreweg de meeste medailles werden behaald door Yvon Versteeg, die maar liefst in drie van de vier damesfinales 50m op het podium stond. Zij was derde op de 50m vrije slag en 50m schoolslag en eerste op de 50m vlinderslag in een tijd van 30,09. Ook Lindy Elkerbout wist zich naar een plek in de finale te zwemmen op de 50m schoolslag en eindigde hier als achtste in een mooie tijd van 37,22.

Bij de jongens haalde Jelmer Lesscher twee maal de bronzen medaille binnen op de 200m rugslag in een tijd van 2.29,08 en op de 100m vlinderslag, waarbij hij zijn persoonlijk record (PR) dik verbeterde naar 1.06,30. Daarnaast behaalde Jorn Lucas op de 100 vrije slag een mooie derde plaats in de categorie Jeugd A.

Ook de estafetteteams van de Veene hebben hard gestreden voor een podiumplaats en zijn daarin geslaagd. De herenploeg, bestaande uit Gideon Teeuw, Vincent Bosch, Diederick Schothans en Jorn Lucas, wist tweemaal de derde plaats te behalen, nl. op de 4x100m vrije slag en 4x100m wisselslag. Lindy Elkerbout, Yvon Versteeg, Kayleigh Westenberg en Annick van der Kraats hebben op de dames estafette 4x100m vrije slag de gouden medaille behaald. Op de 4x100m wisselslag moesten zij echter hun meerdere erkennen in het team van SV TuS 1925 Herten en dus genoegen nemen met de tweede plaats.

Bij de junioren zijn er door Kieran de Heer en Ivo Karamoy Faulhaber limieten gezwommen voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen. Kieran de Heer zwom de limiet op de 200m schoolslag in een tijd van 2.52,28 en de limiet op de 100m schoolslag in een prachtige tijd van 1.16,61. Ivo Karamoy Faulhaber was hem iets te snel af op de 100m schoolslag met een tijd van 1.16,07, waarmee hij ook een limiet voor de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen behaalde. Daarnaast haalde Ivo een bronzen medaille binnen op de 200m schoolslag en de gouden medaille op de 50m schoolslag in een tijd van 33,11. Laurens Spoelstra zwom een PR op de 200m schoolslag in een tijd van 2.54,02. De zwaarste afstanden van het weekend waren weggelegd voor Maud Masselink en Jeffrey Lubbelinkhof. Maud zwom op de 200m vlinderslag een PR van meer dan 20 seconden met een tijd van 3.30,06. Jeffrey viel jammer genoeg net buiten de medailles met een vierde plaats bij de heren op de 400m wisselslag in een tijd van 5.44,37. Op de 100m vrije slag zijn er goede races gezwommen door Iris Zandvoort met een mooi PR in een tijd van 1.12,04, Rico Rudiger die zijn comeback maakte in het zwemmen met een tijd van 1.02,45 en Otmar Lesscher, die net onder de magische minuutgrens dook in een tijd van 59,99. Daarnaast zijn er mooie prestaties geleverd door Rosanne Kuilder en Danique Afink in hun strijd op de rugslag, waarbij Danique iets sneller was op de 100m in een tijd van 1.19,26 en Rosanne op de 200m in een tijd van 2.52,20. Ook tussen Matthijs Poppe en Bart Harbers was er een mooie strijd op deze afstanden, waarbij Matthijs de snelste was op de 100m rugslag in een tijd van 1.14,90 en Bart de snelste was op de 200m rugslag in een tijd van 2.41,46.

Alles samen was het een heel succesvol weekend voor de ploeg van de Veene. De komende maanden zullen de zwemmers hun best doen om nog meer limieten te zwemmen voor de Nederlandse en Overijsselse kampioenschappen. In juni zal er een grote groep Veene-zwemmers aan de start verschijnen bij het jaarlijkse internationale Pinkstertoernooi van Waspo Nordhorn.

Categorieën: algemeen